Octagon Leiden

Octagon Leiden:

Prachtige & duurzame appartementen op een unieke plek

Octagon Leiden wordt gerealiseerd op de plek van het oude kantoor van de ABN Amro aan de Stationsweg te Leiden. Octagon Leiden vormt daarmee een onderdeel van de totale metamorfose van het stationsgebied tot een aantrekkelijk gebied waar wonen, werken, winkelen, reizen en verblijven op een prettige manier samenkomen.
Het doel van het nieuwe stationsgebied is om ook de historische binnenstad en het moderne Bio Science Park beter met elkaar te verbinden. Daarmee wordt het een gebied “waar gisteren morgen ontmoet”.

De “plint” van het gebouw biedt ruimte aan een aantal commerciële ruimten, een hotel met circa 125 kamers en een parkeergarage. Boven deze plint worden twee woontorens gerealiseerd: één toren met koopappartementen en één toren met huurappartementen.

 

1e fase: 23 riante koopappartementen (Toren A)

In de eerste fase van het plan zullen 23 koopappartementen worden aangeboden. Het gaat hierbij om wat grotere 3- en 4-kamerappartementen, die beschikken – afhankelijk van het woningtype – over vloeroppervlakten tussen ongeveer 100 en 150 vierkante meter.

Hoewel er verschillende woningtypen zullen worden aangeboden, die allemaal beschikken over hun eigen specifieke eigenschappen, zijn er ook een aantal overeenkomsten te noemen:

 • Alle appartementen beschikken over een heerlijke buitenruimte;
 • De appartementen zullen “gasloos” (dus gereed voor de toekomst) worden gebouwd. Voor verwarming/warm water zal gebruik worden gemaakt van (bodem)warmtepompen;
 • De appartementen worden voorzien van hoogwaardige afwerking v.w.b. onder meer het sanitair/tegelwerk;
 • Alle appartementen beschikken over een eigen berging in de onderbouw;
 • Alle koopappartementen beschikken over een eigen parkeerplaats in de stallinggarage

Start verkoop
De start verkoop van de appartementen wordt verwacht rond het 3e kwartaal 2020.

Koopsommen appartementen Toren A
De koopsommen van de koopappartementen moeten nog nader worden vastgesteld. Het is de verwachting dat de appartementen kunnen worden aangeboden vanaf circa € 535.000,- v.o.n.

Interesse in de appartementen van Toren A?
Meld u dan snel aan als belangstellenden. Wij houden u dan van alle ontwikkelingen (en de start verkoop) op de hoogte.

 

2e fase: 56 compacte koopappartementen (Toren B)

In de tweede fase van het plan zullen nog een 56, meer compacte, koopappartementen worden aangeboden. Het gaat hierbij om 2- en 3-kamerappartementen met woonoppervlakten variërend tussen circa 55 en 75 vierkante meter. Deze appartementen zullen worden gerealiseerd in de tweede toren van het plan (Toren B).
Ook hier geldt dat er een keuze kan worden gemaakt uit een aantal verschillende woningtypen; elk met hun eigen eigenschappen, kenmerken en een eigen indeling, situering, uitzicht. Ook voor deze – wat meer “compactere” – appartementen geldt dat er een aantal overeenkomsten te noemen zijn. Uiteraard beschikken ook deze appartementen allemaal over een heerlijke buitenruimte, een hoogwaardige afwerking, een eigen berging (in de onderbouw). De appartementen worden bovendien allemaal duurzaam & energiezuinig uitgevoerd; de woningen zijn allemaal “gasloos”.

Start verkoop
De verkoop van de appartementen in Toren B zal naar verwachting een paar maanden na start verkoop Toren A kunnen starten: rond 3e/4e kwartaal 2020.

Koopsommen appartementen Toren B
De koopsommen van de koopappartementen moeten nog nader worden vastgesteld. Het is de verwachting dat de appartementen kunnen worden aangeboden vanaf circa € 295.000,- v.o.n.

Interesse in de appartementen van Toren B?
Meld u dan snel aan als belangstellenden. Wij houden u dan van alle ontwikkelingen (en de start verkoop) op de hoogte.

 

 

 

 

 

8 redenen om voor Octagon te kiezen

 • Prachtige, duurzame appartementen
 • Een multifunctioneel gebouw: wonen, werken en genieten in één
 • Voldoende parkeergelegenheid in het complex
 • Heerlijke buitenruimten in de vorm van balkons en – voor sommige appartementen – zelfs een riant dakterras
 • Op steenworp afstand van het station
 • Op loopafstand van het centrum
 • Kunst, cultuur en horeca om de hoek
 • Parken en sportfaciliteiten in de buurt

Wil jij wonen in Leiden?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Zoekvenster sluiten