Octagon Leiden

Octagon Leiden:

Prachtige & duurzame appartementen op een unieke plek

Octagon Leiden wordt gerealiseerd op de plek van het oude kantoor van de ABN Amro aan de Stationsweg te Leiden. Octagon Leiden vormt daarmee een onderdeel van de totale metamorfose van het stationsgebied tot een aantrekkelijk gebied waar wonen, werken, winkelen, reizen en verblijven op een prettige manier samenkomen.
Het doel van het nieuwe stationsgebied is om ook de historische binnenstad en het moderne Bio Science Park beter met elkaar te verbinden. Daarmee wordt het een gebied “waar gisteren morgen ontmoet”.

De “plint” van het gebouw biedt ruimte aan een aantal commerciële ruimten, een hotel met circa 125 kamers en een parkeergarage. Boven deze plint worden twee woontorens gerealiseerd: één toren met koopappartementen en één toren met huurappartementen.

 

Koopappartementen

In totaal zullen circa 23 koopappartementen worden aangeboden. Deze 3- en 4-kamerappartementen beschikken – afhankelijk van het woningtype – over vloeroppervlakten tussen ongeveer 100 en 140 vierkante meter.

Hoewel er verschillende woningtypen zullen worden aangeboden, die allemaal beschikken over hun eigen specifieke eigenschappen, zijn er ook een aantal overeenkomsten te noemen:

 • Alle appartementen beschikken over een heerlijke buitenruimte;
 • De appartementen zullen “gasloos” (dus gereed voor de toekomst) worden gebouwd. Voor verwarming/warm water zal gebruik worden gemaakt van (bodem)warmtepompen;
 • De appartementen worden voorzien van hoogwaardige afwerking v.w.b. onder meer het sanitair/tegelwerk;
 • Alle appartementen beschikken over een eigen berging in de onderbouw;
 • Alle koopappartementen beschikken over een eigen parkeerplaats in de stallinggarage

 

Koopsommen
De koopsommen van de koopappartementen moeten nog nader worden vastgesteld. Het is de verwachting dat de appartementen kunnen worden aangeboden in de prijsrange van ca. € 500.000,- tot ca. € 800.000,- von.

Interesse in de koopappartementen?
Meld u dan snel aan als belangstellenden. Wij houden u dan van alle ontwikkelingen (en de start verkoop) op de hoogte.

 

Huurappartementen

Naast koopappartementen zal Octagon Leiden ook onderdak bieden aan circa 56 huurappartementen.  Deze huurappartementen zullen qua woonoppervlakte variëren van circa 55 tot circa 70 m2. De appartementen zullen allemaal worden uitgevoerd als zogenaamde “markthuurappartementen”. Dat betekent ook dat de verhuur in handen zal zijn van de belegger. Naar verwachting zal deze belegger in een later stadium (ca. 4 tot 6 maanden voor de oplevering van de appartementen) starten met de verhuur van de appartementen.

Huurprijzen
De huurprijzen moeten nog nader worden bepaald.

Interesse in de huurappartementen?
Meld u dan aan als belangstellende. Zodra de verhuur van de appartementen begint, zullen wij u daarvan op de hoogte houden.

8 redenen om voor Octagon te kiezen

 • Prachtige, duurzame appartementen
 • Een multifunctioneel gebouw: wonen, werken en genieten in één
 • Voldoende parkeergelegenheid in het complex
 • Heerlijke buitenruimten in de vorm van balkons en – voor sommige appartementen – zelfs een riant dakterras
 • Op steenworp afstand van het station
 • Op loopafstand van het centrum
 • Kunst, cultuur en horeca om de hoek
 • Parken en sportfaciliteiten in de buurt

Wil jij wonen in Leiden?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Zoekvenster sluiten